Get ExpressVPN on your router.
VPN nodig voor je router?
Nu vrienden verwijzen

Sommige streamingdiensten functioneren betrouwbaarder als u specifieke IP adressen op uw router blokkeert.

Deze handleiding toont u hoe u specifieke IP adressen op Huawei routers kunt blokkeren.

Om specifieke IP adressen op uw Huawei router te blokkeren, moet u statische routering gebruiken om ervoor te zorgen dat uw netwerkverkeer niet via de door u opgegeven IP adressen loopt.

NB: De volgende stappen werden getest op de Huawei B525 router.

Spring naar…

1. Inloggen op het adminpanel van uw router
2. De netwerkinstellingen van uw router wijzigen

1. Inloggen op het adminpanel van uw router

Om toegang te krijgen tot het adminpaneel van uw router, gaat u naar 192.168.1.1 in uw webbrowser en meldt u zich aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord (beide zijn standaard admin). Als het IP adres van uw router in het verleden is gewijzigd en u het niet meer weet, kunt u dit vinden in de instellingen van uw apparaat.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De netwerkinstellingen van uw router wijzigen

In het adminpanel van uw router klikt u op Instellingen.

Click “Settings.”

In de zijbalk klikt u op Beveiliging > LAN IP filter.

Click “LAN IP Filter.”

Selecteer Blacklist en klik vervolgens op Toevoegen.

Click “Add.”

Voer het volgende in:

(NB: Voor elke website die u wilt blokkeren, maakt u twee routeringsregels aan, één voor WAN poort 80, de andere voor WAN poort 443.)

• LAN IP adres: voer uw privé IP adres in.
  • LAN poort: voer 1-65535 in. (Dit betekent dat elk getal in dit bereik aanvaardbaar is.)
  • WAN IP adres: voer het IP adres in dat u wilt blokkeren.
  • WAN poort: voer 80 in.
  • Protocol: selecteer TCP/UDP.
  • IP type: selecteer IPv4. (IPv4 wordt tegenwoordig meer gebruikt op het internet.)
  • Status: secleteer Aan.

Klik op OK.

Click “OK.”

Klik opnieuw op Toevoegen. Voer het volgende in:

• LAN IP adres: voer uw privé IP adres in.
  • LAN poort: voer 1-65535 in. (Dit betekent dat elk getal in dit bereik aanvaardbaar is.)
  • WAN IP adres: voer het IP adres in dat u wilt blokkeren.
  • WAN poort: voer 443 in.
  • Protocol: selecteer TCP/UDP.
  • IP type: selecteer IPv4. (IPv4 wordt tegenwoordig meer gebruikt op het internet.)
  • Status: secleteer Aan.

Klik op OK > Toepassen.

Het kan zijn dat u nog enkele IP adressen moet blokkeren, afhankelijk van de streamingdienst waartoe u toegang probeert te krijgen. Om meer te weten te komen over welke IP’s u moet blokkeren, kunt u contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.