Get ExpressVPN on your Mac.
VPN nodig voor Mac?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding laat u zien hoe u uw DNS instellingen kunt wijzigen op uw Mac apparaat.

Het Domain Name System (DNS) zet domeinnamen om in IP adressen, zodat uw browser ze kan lezen en de juiste pagina’s kan laden. Wanneer u met het internet verbonden bent, gebruikt u standaard de DNS servers van uw internet provider, die mogelijk niet veilig of privé zijn. Hierdoor kunnen uw DNS aanvragen, inclusief uw internetactiviteit, mogelijk worden blootgesteld aan derden. Om te voorkomen dat uw DNS aanvragen worden blootgesteld, verbindt u met ExpressVPN, welke zijn eigen versleutelde privé DNS servers heeft om uw DNS aanvragen te behandelen.

Als u andere DNS servers wilt gebruiken, kunt u de DNS instellingen op uw Mac apparaat bijwerken.

Belangrijk: Wanneer u verbonden bent met ExpressVPN, zullen uw DNS aanvragen via de DNS servers van ExpressVPN gaan. Om andere DNS servers te gebruiken op uw Mac apparaat, moet u de verbinding met ExpressVPN verbroken hebben.

Om andere DNS servers op uw Mac apparaat te gebruiken:

1. In de ExpressVPN app, verbreekt u de verbinding met de VPN.
  2. Op uw Mac selecteert u "Apple" icon.en vervolgens Systeemvoorkeuren… > Netwerk.
    Select “Network.”
  3. In de zijbalk selecteert u uw huidige verbinding.
  4. Klik op Geavanceerd…
    Select your current internet connection, then click “Advanced.”
  5. Selecteer het tabblad DNS.
  6. Klik op Add icon. en voer de DNS serveradressen in die u wilt gebruiken. (U kunt 208.67.222.222 en 208.67.220.220 gebruiken. Dit zijn de veilige DNS servers van OpenDNS.)
    Enter the DNS server addresses of your choice.
  7. Klik op OK > Toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een opmerking over PPPoE

Als u via een PPPoE-verbinding (Point-to-Point Protocol over Ethernet) verbinding maakt met uw internet provider, stelt u de DNS servers in op de PPPoE-verbinding zelf en start u vervolgens uw computer opnieuw op zodat de DNS instellingen van kracht worden.