Get ExpressVPN on Windows.
VPN nodig voor Windows?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont je hoe je je VPN-verbinding deelt vanaf je Windows 8 of 10 apparaat. Hierdoor kunnen al je apparaten de VPN-verbinding gebruiken via je Windows apparaat.

Zorg er eerst voor dat je de ExpressVPN-app installeert op je Windows apparaat. Verbind niet met de app als je bezig bent de virtuele router of mobiele hotspot in te stellen.

Spring naar …

Windows 8: je virtuele router instellen
Windows 10: je mobiele hotspot instellen
Verbinden met de ExpressVPN-app
Apparaten verbinden met de VPN-verbinding
De VPN-verbinding uitschakelen

Windows 8: je virtuele router instellen

1. Controleer of je Windows apparaat een virtuele router kan instellen.

Om een VPN-verbinding te delen vanaf je Windows apparaat moet je eerst vaststellen dat je apparaat een virtuele router kan instellen.

Klik op je Windows apparaat opWindow's Start button. + S om de zoekbalk te openen.

Typ cmd. Klik met rechts op Command Prompt en klik op administrator.

Click "Run as administrator."

Typ de volgende tekst in de Command Prompt:

netsh wlan show drivers

Type the command in the Command Prompt.

Als je ziet staan “Hosted network supported : Yes”, dan ondersteunt je Windows apparaat het maken van een virtuele router.

Een opdrachtprompt die &quotJas" op "Gehost ondersteund netwerk."

Als je dit bericht niet ziet, dan moet je waarschijnlijk je netwerk adapter drivers bijwerken.

2. Je virtuele router creëren

Typ de volgende tekst in de Command Prompt:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NETWORKNAME key=PASSWORD

• Onder NETWERKNAAM: voer een naam in voor de VPN-verbinding die je wilt delen.
  • Onder WACHTWOORD: voer een wachtwoord in om apparaten toe te staan de VPN-verbinding te gebruiken.

Druk op Enter.

Geef uw virtuele router een naam in de opdrachtprompt.

Je krijgt dan dit bericht te zien:

The hosted network mode has been set to allow.
The SSID of the hosted network has been successfully changed.
The user key passphrase of the hosted network has been successfully changed.

The hosted network has been set to allow.

Je virtuele router is aangemaakt.

3. Je virtuele router starten

Belangrijk: Verbind niet met de ExpressVPN-app.

In de Command Prompt voer je het volgende in:

netsh wlan start hostednetwork

Start uw virtuele router.

Het volgende bericht verschijnt: “The hosted network started.”

Uw gehost netwerk is gestart.

Als je een bericht krijgt dat het gehoste netwerk niet gestart kon worden, moet je misschien je netwerk adapter drivers bijwerken.

4. Je virtuele router aanzetten

Op je Windows apparaat druk je Window's Start button. + R in om de Run prompt te openen.

Typ ncpa.cpl en klik op OK.

Click "OK."

In het venster Netwerk Verbindingen zie je nu een nieuw netwerk met de naam Local Area Connection*. Dit is de virtuele router die je zojuist hebt aangemaakt.

Note the name of the connection.

Zoek naar een netwerk met de beschrijving ExpressVPN Tap Adapter. Klik hierop met rechts, en selecteer Eigenschappen.

Select "Properties."

Klik op het tabblad Delen. Vink het vakje aan voor Andere netwerkgebruikers toestaan om via de internetverbinding van deze computer te verbinden.

Selecteer onder Thuisnetwerkverbinding de naam van de virtuele router (Local Area Connection*) die je zojuist gemaakt hebt. Klik op OK.

Click "OK."

Je kunt nu verbinden met de ExpressVPN-app.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Windows 10: je mobiele hotspot instellen

Klik op je Windows apparaat opWindow's Start button. + R. Klik op Instellingen> Netwerk & Internet > Mobiele hotspot.

Klik op Mobiele hotspot en zet de schakelaar op Aan.

Zet uw "mobiele hotspot" aan.

Onder Deel mijn internetverbindingen vanaf, selecteer je wifi.

Select "Wi-Fi."

Stel een andere netwerknaam en wachtwoord in voor de mobiele hotspot

Onder Verwante instellingen klik je op Adapteropties veranderen.

Klik op "Change adapter options."

In het venster Netwerkverbindingen zie je een netwerk met de naam “Local Area Connection*. Dit is de nieuwe mobiele hotspot die je zojuist gemaakt hebt.

Noteer de naam van de verbinding die u zojuist hebt gemaakt.

Zoek een netwerk met de beschrijving ExpressVPN Wintun Driver. Klik hierop met rechts, en selecteer Eigenschappen.

Selecteer "Properties."

Klik bovenin op het tabblad Delen.

Click “Sharing.”

Vink het hokje Andere netwerkgebruikers toestaan om via de internetverbinding van deze computer te verbinden aan.

Check the box for “Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection.”

Onder Thuisnetwerkverbinding selecteer je de naam van de mobiele hotspot die je zojuist hebt gecreëerd (Local Area Connection*). Klik op OK.

Click “OK.”

De volgende stap is verbinden met de ExpressVPN-app.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinden met de ExpressVPN-app

1. Open op je Windows apparaat de ExpressVPN-app.
  2. Verbind met de VPN-serverlocatie die je wilt.

Je kunt nu verdergaan met je apparaten verbinden met de VPN-verbinding.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Apparaten verbinden met de VPN-verbinding

1. Ga op een ander apparaat naar je wifi-instellingen.
  2. Zoek de naam van het netwerk dat je eerder hebt ingesteld.

Om te controleren of je verbonden bent, kun je de ExpressVPN IP-adres checker gebruiken om je IP-adres en locatie te checken. Die zouden overeen moeten komen met het IP-adres en de locatie die op de ExpressVPN-app te zien is.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN-verbinding uitzetten

1. Klik op je Windows apparaat op Window's Start button..
  2. Klik op Instellingen > Netwerk & Internet > Mobiele hotspot.
  3. Zet Mobiele hotspot uit.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Open de Command Prompt en voer het volgende commando in:

netsh wlan stop hostednetwork

Stop hosted network in the Command Prompt.

Je krijgt het volgende bericht te zien: “Het gehoste netwerk is beëindigd.”

The hosted network stopped.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.