Deze handleiding laat u zien wat u moet doen als u geen handmatige L2TP- of PPTP-configuratie op uw router kunt gebruiken.

De handmatige configuraties van ExpressVPN zijn ontworpen voor apparaten die de ExpressVPN apps niet kunnen uitvoeren. Voor handmatige configuraties ondersteunt ExpressVPN OpenVPN.

Spring naar:

Aanbevolen oplossing: gebruik de OpenVPN-configuratie
Aanbevolen oplossing: gebruik ExpressVPN voor routers
Alternatieve oplossing: gebruik een router die OpenVPN-configuraties ondersteunt

Aanbevolen oplossing: gebruik de OpenVPN-configuratie

Als uw router OpenVPN ondersteunt, kunt u een handmatige configuratie uitvoeren. Dit houdt in dat u de handmatige configuratiebestanden van ExpressVPN downloadt en toepast op uw router.

U kunt de instructies voor uw specifieke router vinden of contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN voor ondersteuning als uw specifieke routermodel er niet bij staat. Voordat u contact opneemt met de helpdesk, kunt u uw routerdocumentatie nalezen om u ervan te verzekeren dat deze handmatig ingestelde OpenVPN-verbindingen ondersteunt.

Aanbevolen oplossing: gebruik ExpressVPN voor routers

ExpressVPN voor routers versleutelt de internetverbinding van uw router en biedt dezelfde bescherming voor elk apparaat dat ermee verbonden is. Om ExpressVPN voor routers te gebruiken, moet u de ExpressVPN routerfirmware downloaden en “flashen” op een ondersteund routermodel.

ExpressVPN voor routers is momenteel beschikbaar voor bepaalde Asus, Linksys en Netgear routers. Als uw specifieke router er niet bij staat, kunt u een verzoek verzenden naar de helpdesk van ExpressVPN.

Alternatieve oplossing: gebruik een router die OpenVPN-configuraties ondersteunt

Als uw huidige router momenteel geen OpenVPN-configuraties biedt, wordt u aangeraden om een router te nemen die dat wel doet.

OpenVPN is open-sourced en gebruikt SSL/TLS voor sleuteluitwisseling, wat het een zeer vertrouwd protocol maakt dat een ideale combinatie biedt van snelheid en veiligheid. Een groot aantal moderne routers van verschillende prijsklassen ondersteunen OpenVPN.