Den här guiden visar hur du installerar ExpressVPN på Asus-routrar.

ExpressVPN stöds på följande routermodeller från Asus:

• RT-AC68Uv3
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Ifall din routermodell från Asus inte stödjer ExpressVPN:s app kan du använda manuell konfigurering för OpenVPN.

Viktigt: Installation av fast programvara från tredje part, till exempel från ExpressVPN, kan göra routerns garanti ogiltig. Kolla med routerns tillverkare ifall det här rör dig.

Gå till…

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara
2. Anslut din Asus-router till internet
3. Installera ExpressVPN:s programvara
4. Anslut till routern som kör ExpressVPN
5. Slutför konfigureringen på din router

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara

Ladda ner programvaran på ExpressVPN:s hemsida. Välj din Asus routermodell från rullgardinsmenyn.

Klicka på Ladda ner programvara.

Välj din router och klicka på "Ladda ner programvara".

Håll det här fönstret öppet i webbläsaren. Du kommer behöva aktiveringskoden för installationen senare.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du behöver aktiveringskoden för installationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Anslut din Asus-router till internet

Viktigt: Om du för närvarande är ansluten till en annan router rekommenderas du att lägga till Asus-routern som sekundär router på ditt befintliga nätverk. Vill du ersätta en befintlig router med Asus-routern rekommenderas du att konfigurera Asus-routern som sekundär router innan du tar bort den befintliga routern.

Innan du fortsätter, se till att:

• slå på din Asus-router
  • ansluta Asus-routern till internet (via ett modem eller en befintlig router)
  • ansluta din enhet till Asus-routern (via Wi-Fi eller en LAN-kabel).

Om du installerar ExpressVPN:s programvara på en befintlig router som redan har gått igenom den inititiala nätverkskonfigureringen kan du gå vidare till att installera ExpressVPN:s programvara.

Om du installerar ExpressVPN:s programvara på en ny router som inte genomgått den initiala nätverkskonfigurationen:

1. Ange 192.168.1.1 eller router.asus.com i adressfältet på din webbläsare.
  2. Slutför den initiala nätverkskonfigurationen genom att följa instruktionerna på skärmen.
  3. Gå vidare till att installera ExpressVPN:s programvara.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Installera ExpressVPN:s programvara

Viktigt: När du installerar ExpressVPN:s programvara kommer routerns nuvarande inställningar, som nätverkets SSID och lösenord, att försvinna. Du kan återgå till standardprogramvaran när du vill.

Skriv router.asus.com or 192.168.1.1 i webbläsarens adressfält (om du tidigare har ändrat din standard-gateway hittar du den under enhetsinställningar).

Fyll i Asus-routerns användarnamn och lösenord när du uppmanas till det. Som standard är båda admin.

Obs: Ifall det inte går att logga in med admin kan du prova de inloggningsuppgifter som är tryckta på undersidan av din Asus-router. Har du däremot ändrat uppgifterna men inte minns dem behöver du göra en fabriksåterställning av routern så att du kan logga in med standarduppgifterna.
Logga in på Asus admin med ditt admin-användarnamn och -lösenord.

Obs: När du kommit in i routerns admin-inställningar hittar du routerns wifi-lösenord under PIN-kod eller WPA-PSK-nyckel. Anteckna gärna lösenordet, eftersom du kommer uppmanas att ange det senare.

I sidomenyn, klicka Administration > Programvaruuppdatering.

Klicka på "Programvaruuppdatering".

Klicka på Uppladdning och välj sedan ExpressVPN-programvarans .trx-fil som du laddade ner tidigare.

Klicka på "Ladda upp" för att ladda upp ExpressVPN:s programvara.

När uppgraderingen är färdig kommer du se ett meddelande som lyder “Programvaruuppdateringen är färdig. Var god starta om [din Asus-routermodell] manuellt”.

Nu har du installerat ExpressVPN:s programvara på din Asus-router.